Mamma

Care

Informatie

Maak voor meer informatie of het aanmeten van een prothese een afspraak.

Wat is MammaCare?

MammaCare is de liefdevolle zorg voor vrouwen met ongelijke borsten. Deze ongelijkheid in de borsten is meestal het gevolg van een medische ingreep in de vorm van een borstoperatie of -amputatie. Het kan ook voorkomen dat een borstongelijkheid aangeboren is. De naam komt uit het Latijn en is een samenvoegsel van borst (mamma) en zorg (care).

Deze zorg vertaalt zich vooral in deskundig advies in de juiste borstprothese op maat. Iedereen is anders en daarom is persoonlijke benadering essentieel. In vrijwel elk geval vinden we de oplossing waarmee we de symmetrie in de borsten weer verhelpen.

Onze MammaCare-specialiste

Mirjam Verheul is onze MammaCare-adviseuse en heeft al meer dan vijftien jaar ervaring. Met haar warme glimlach, haar rustgevende persoonlijkheid en haar deskundige adviezen helpt ze jou om op je gemak te raken en samen de passende oplossing te vinden.

De complimenten die Mirjam veel hoort zijn dat zij alle tijd neemt om jouw verhaal te horen, jouw wensen in kaart te brengen. Ze luistert goed en weet vervolgens goed de juiste stappen te bepalen. Mirjam verandert het medische steriele in betrouwbaar warm. Ze heeft de juiste kennis paraat en creëert een veilige omgeving.

Een borstprothese op maat

Een borstprothese is nooit one size fits all. Elke borst is anders. En daarom is een luisterend oor als Mirjam zo belangrijk. Door te begrijpen wat uw wens is en dit naast ons verleidelijk grote assortiment te houden, komen we samen tot een passende oplossing.

Tussen de merken die wij bieden (Merk A, Merk B, Merk C) en hun modellen zit natuurlijk ook weer verschil in vorm, rondingen, flexibiliteit en meer. Je ervaart het beste wat prettig draagt door het te passen. Daarom nemen we daar ook uitgebreid de tijd voor. Bij een borstprothese op maat is hoe het voelt van het grootste belang.

Hoe werkt het?

Omdat het zo’n persoonlijk onderwerp is, zijn de MammaCare voor Jou afspraken altijd persoonlijk met Mirjam. Deze moeten daarom vooraf wel worden ingepland. Als het zo ver is, neemt Mirjam alle tijd om jouw situatie te begrijpen en om je vervolgens het juiste advies te geven.

Uiteraard behandelen we alle facetten, zoals je werk, je vrijetijdsbesteding, je sport en andere momenten waarop het o zo belangrijk is dat jouw borstprothese perfect is voor jou.

Mirjam weet precies wat de juiste manier is van het opmeten van de borsten. Dit vertalen we in een beha die goed past en comfortabel zit. Onze ruime, trendy en stijlvolle collectie is hier perfect voor. 

Vervolgens worden de protheses gepast, waarbij rekening wordt gehouden met alle vormen ervan. De breedte en de bolling van de prothese hebben veel invloed op het eindresultaat en worden dus nauwkeurig overwogen.

Zorgverzekeraars en vergoedingen

MammaCare voor Jou is SEMH-gecertificeerd en heeft met alle zorgverzekeraars contracten voor het aanmeten van borstprothesen. Zodoende heeft u de garantie dat u bij ons aan het juiste adres bent en goed advies krijgt voor uw borstprothese. 

Uw borstprothese wordt aangemeten door gekwalificeerde MammaCare-adviseuses. Voor de duur van 2 jaar valt de vergoeding voor uw nieuwe borstprothese bij alle zorgverzekeraars in het basispakket. Mocht u tussentijds – bijvoorbeeld door verandering van uw lichaam – een nieuwe prothese nodig hebben, dan kan dit middels een artsenverklaring via uw huisarts, specialist of mammacareverpleegkundige.

Nazorg, garantie en klachten

MammaCare voor Jou staat voor gepaste service en de hoogste kwaliteit, met als doel u tevreden te maken en te houden. Bent u, ondanks onze uiterste inspanningen om dit doel te behalen, niet tevreden zijn over het verstrekte product of het advies op maat? Dan vinden wij het prettig als u dit eerst met ons bespreekt. We zullen dan alles op alles zetten om te zoeken naar een oplossing en uw feedback meenemen om de kwaliteit van onze service te verhogen. 

Is er sprake van een defect product, dan wordt deze ter beoordeling voorgelegd aan de leverancier/fabrikant van het artikel. Wanneer wij uitsluitsel van de leverancier/fabrikant hebben ontvangen, nemen wij direct contact met u op. Mocht u het met de uitspraak van de leverancier/fabrikant niet eens zijn, dan kunt u uw klacht voorleggen aan een onafhankelijke klachtencommissie. 

Wij zijn aangesloten bij Erisietsmisgegaan.nl. Klachten die voortkomen uit een onvolledig of incorrect advies, die naar uw mening door MammaCare voor Jou niet juist worden afgehandeld, kunt u uiteraard ook voorleggen aan deze klachtencommissie.

Erisietsmisgegaan.nl; Klachtencommissie

Postbus 3045
3760 DA, Soest
Tel. 035-2031585
info@erisietsmisgegaan.nl

Erisietsmisgegaan.nl is een onafhankelijke organisatie waarbij u een klacht kunt indienen van bejegening tot schade na een medisch incident. Klik hier voor de klachtenprocedure.

SEMH; Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen

Postbus 261
3760 AG Soest
Tel. 085-8769770
info@semh.info

De SEMH is een onafhankelijke organisatie die in samenspraak met de branche, gebruikersorganisaties en zorgverzekeraars eisen opstelt, waaraan de leveranciers moeten voldoen.