MammaCare voor Jou

MammaCare voor Jou

Herstel van zelfvertrouwen: De belangrijke rol van deelprothesen voor vrouwen na borstamputatie‍

Een borstamputatie is een ingrijpende operatie die grote gevolgen kan hebben voor het zelfvertrouwen van vrouwen. Het verlies van een borst kan leiden tot gevoelens van onzekerheid en een negatief zelfbeeld. Het herstellen van zelfvertrouwen na een borstamputatie is een belangrijk aspect van het herstelproces. Eén van de manieren waarop vrouwen hun zelfvertrouwen kunnen herwinnen, is door gebruik te maken van deelprothesen.

 

Wat zijn deelprothesen?

Een deelprothese is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om ontbrekende delen van het lichaam te vervangen zodat het weer symmetrisch wordt. In het geval van borstamputatie kan een deelprothese worden gebruikt om het verlies van een borst te compenseren. Een deelprothese is gemaakt van siliconen dat de vorm en textuur van een natuurlijke borst nabootst. Het kan worden gedragen in een prothese bh waarin een hoesje gemaakt is, waardoor het comfortabel en discreet is.

Een deelprothese kan vrouwen helpen om zich weer compleet en zelfverzekerd te voelen na borstamputatie. Het biedt niet alleen fysiek comfort, maar ook emotionele steun. Het dragen van een deelprothese kan vrouwen helpen hun lichaamsbeeld te herstellen en hun zelfvertrouwen te vergroten. Het is belangrijk op te merken dat een deelprothese niet alleen een cosmetische oplossing is, maar ook functioneel. Het kan helpen bij het behouden van de balans en het voorkomen van rugklachten die kunnen ontstaan door het ontbreken van een borst.

 

Waardevol hulpmiddel voor vrouwen

Eén van de belangrijkste aspecten van het dragen van een deelprothese is de grootte en volume correctie. Na een borstamputatie kan er een verschil in grootte ontstaan tussen de borsten, ook na een paar jaar. Dit kan leiden tot asymmetrie en ongemak zoals hemdjes die scheef trekken. Een deelprothese kan helpen om dit verschil in grootte te corrigeren. Het is belangrijk om een deelprothese te vinden die goed past bij de grootte en vorm van de andere borst, zodat er een natuurlijk uitziend resultaat wordt bereikt.

Volume correctie is ook een belangrijk aspect bij het gebruik van een deelprothese. Het verlies van een borst kan leiden tot verlies van volume in het bovenlichaam. Een deelprothese kan helpen om dit verloren volume te herstellen en het evenwicht in het lichaam te behouden. Het vinden van de juiste deelprothese met de juiste grootte en volume is van groot belang. 

 

Een natuurlijke uitstraling

Deelprothesen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Het is belangrijk om een deelprothese te vinden die past bij de vorm en grootte van de andere borst. Er zijn verschillende vormen van deelprothesen, zoals ovaal, driehoekig, rond en druppelvormig. Het is belangrijk om een vorm te kiezen die overeenkomt met de natuurlijke vorm van de borst.

Daarnaast zijn er ook verschillende maten beschikbaar. Het is belangrijk om de juiste maat te vinden die past bij de lichaamsbouw en de grootte van de andere borst. Een te grote of te kleine deelprothese kan ongemak veroorzaken en er onnatuurlijk uitzien. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een specialist om de juiste vorm en maat van de deelprothese te bepalen. 

 

Het aanmeten van een deelprothese

Het aanpassingsproces voor een deelprothese omvat verschillende stappen. Allereerst zal onze Mammacare specialist de prothese op maat maken op basis van de grootte en vorm van de andere borst. Vervolgens zal de prothese worden gepast om ervoor te zorgen dat deze goed past en comfortabel is. Het is belangrijk om tijdens het passen feedback te geven over het comfort en de pasvorm van de prothese, zodat eventuele aanpassingen kunnen worden gemaakt.

Na het passen zal de deelprothese worden aangepast en afgewerkt om ervoor te zorgen dat deze perfect past en er natuurlijk uitziet. Dit omvat het aanbrengen van eventuele aanpassingen aan de vorm en grootte van de prothese. Het is belangrijk om regelmatig een afspraak te maken voor controle en eventuele aanpassingen, omdat het lichaam in de loop van de tijd kan veranderen.

 

Voordelen van een deelprothese

Het kan helpen om het zelfvertrouwen van vrouwen te herstellen en hen te helpen zich weer compleet te voelen. Het dragen van een deelprothese kan vrouwen helpen zich zelfverzekerd en comfortabel te voelen in hun eigen lichaam. 

Het biedt fysiek comfort en kan helpen bij het behouden van de balans. Daarnaast kan het dragen van een deelprothese ook helpen bij het behouden van de natuurlijke lichaamshouding en het voorkomen van schouder- en nekklachten. Doordat de deelprothese de behouden borst nabootst geeft het een natuurlijke uitstraling. Dit helpt om je te kleden. 

 

Verzorging van uw (deel)prothese

Het zorgen voor een deelprothese is essentieel om ervoor te zorgen dat deze goed blijft functioneren en er goed uitziet. Het is belangrijk om de instructies van onze Mammacare specialist op te volgen voor het reinigen en onderhouden van de prothese. Regelmatige reiniging en inspectie van de prothese is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze schoon en vrij van schade blijft.

Daarnaast is het belangrijk om de prothese op een veilige en droge plaats te bewaren wanneer deze niet wordt gedragen. Het vermijden van extreme temperaturen en vocht kan helpen om de levensduur van de prothese te verlengen. Het is ook raadzaam om regelmatig een controleafspraak te maken bij onze Mammacare specialist om ervoor te zorgen dat de prothese nog steeds goed past en functioneert.

 

Maak vrijblijvend een afspraak bij Be®Nice Mammacare voor Jou 

Niets is prettiger dan een vertrouwde plek met een vertrouwd persoon die u helpt bij het aanmeten van uw borstprothese. Kom met Mirjam (onze Mammacare Specialiste) in contact en wij helpen u graag met fijn & passend advies. 

Wij komen graag met u in contact: 
Telefoon: 074 291 3377
Mail: info@mammacarevoorjou.nl