MammaCare voor Jou

MammaCare voor Jou

Heart Pillows; een liefdevolle houvast

We zijn enorm blij, want we hebben weer nieuwe voorraad Heart Pillows ontvangen. Dit prachtige (troost)kussen is met heel veel liefde en zorg gemaakt en geeft je echt steun gedurende een intense periode.

Over de Heart Pillow

Vanaf begin 2019 worden de Heart Pillows gemaakt door een groep vrijwilligers voor iedereen die het nodig heeft. Het concept is ontstaan in Denemarken bij een verpleegkundige die merkte dat een hartvormig kussen haar borstkanker-patiënten kon helpen bij hun herstel na een operatie. De Heart Pillow is in het beginsel dan ook bedoelt voor patiënten die een (preventieve) borstoperatie moeten ondergaan, maar de Heart Pillow blijkt ook verlichting te geven bij andere type operaties in dit gedeelte van het lichaam. 

De Heart Pillow is gemaakt van 100% katoenen stof, met een fiberfill vulling. Het kussen kan op 30’C worden gewassen, zowel machinaal als met de hand. 

Hoe gebruik je de Heart Pillow?

De Heart Pillow is ontworpen om onder de arm te dragen en zo de pijn en spanning van de operatiewond te verlichten. Door de vorm past het altijd. Je hoeft niet te ‘knijpen’ met je arm. Het kussen blijft altijd mooi op zijn plaats, op de bank, in bed of tijdens het autorijden.

Werking van de Heart Pillow

De Heart Pillow geeft veel verlichting. De schrijnende, schurende pijn van de wrijving van de toch al gevoelige arm tegen je lijf – of er nu wel of geen kledingstuk tussen zit – wordt voorkomen.

De Heart Pillow helpt ook tegen zwelling en oedeemvorming na de operatie en zelfs nog langere tijd daarna, omdat het een prettige druk uitoefent in je oksel. Ook biedt het kussen veel steun tijdens het slapen. Wanneer je borst weg is, is je natuurlijke steun ook weg wanneer je op je zij ligt. Je rolt bijvoorbeeld steeds op je buik. Met een Heart Pillow onder je oksel komt de steun terug en kun je wel op je zij blijven liggen. 

Maar vooral is het een emotionele steun, een troost-kussen, een liefdevolle houvast.

De Heart Pillows worden gratis verstrekt en zijn ook bij ons verkrijgbaar in alle filialen. Wil je er graag een voor jezelf of wellicht voor iemand die je kent in je omgeving? Dan mag je altijd langs komen om er een uit te kiezen, we hebben diverse kleuren en prints.

Meer informatie over de heart pillow : www.heartpillow.nl